Izaslanstvo MUP-a u posjetu Slovačkoj

U Bratislavi su potpisani protokoli o suradnji ministarstava...

Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone i Provedbeni protokol o provedbi Sporazuma između Vlade Slovačke Republike i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji, potpisali su u ponedjeljak, 20. svibnja u Bratislavi ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike Robert Kaliňák. Suradnja tijekom turističke sezone važna je kako bi se olakšao rad lokalnih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH na području javne sigurnosti u odnosu na slovačke turiste koji posjećuju Hrvatsku, dok Provedbeni protokol o provedbi Sporazuma između Vlade Slovačke Republike i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji za cilj ima osiguranje bolje zaštite života i zdravlja sudionika cestovnog prometa te smanjivanja broja ozlijeđenih i poginulih na cestama.

Pomoćnik ministra za materijalno financijske poslove Nebojša Kirigin i generalni direktor za kadrovske i socijalne poslove i osoblje ureda Ondrej Varačka potpisali su Sporazum o korištenju smještajnih objekata za odmor zaposlenika tijekom 2013.

Uz pomoćnika ministra Nebojšu Kirigina, u dvodnevnom bilateralnom posjetu Slovačkoj Republici s ministrom Ostojićem boravili su načelnik Odjela za međunarodne odnose Berislav Mance te pomoćnik zapovjednika za pilote u Zapovjedništvu specijalne policije Siniša Nakani.

Nakon održanih radnih sastanaka, članovi izaslanstva MUP-a prisustvovali su demonstraciji aktivnosti zrakoplova Cessna u Zračnoj luci Bratislava, nakon čega su posjetili Ured međunarodne policijske suradnje gdje su im slovački kolege predstavili ured EUROPOL-a, INTERPOL-a i SIRENE.



Pisane vijesti