Osumnjičeni za razbojništva

Policijski službenici zagrebačke Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela razbojništva. Sumnjiči ih se da su razbojništva počinili 26. travnja ove godine u mjenjačnici u sklopu trgovačkog centra na Aveniji Dubrovnik i 9. travnja ove  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici zagrebačke Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela razbojništva. Sumnjiči ih se da su razbojništva počinili 26. travnja ove godine u mjenjačnici u sklopu trgovačkog centra na Aveniji Dubrovnik i 9. travnja ove godine u Koledinečkoj ulici nad djelatnikom poduzeća iz Zagreba.

Osumnjičeni 34-godišnjak organizirao je oba kaznena djela tako da je prikupio podatke potrebne za počinjenje kaznenih djela (mjesto, vrijeme, način počinjenja, sigurnosni sustav i dr.) te je podatke prenio 49-godišnjaku koji je sam počinio razbojništva uz prijetnju elektrošokerom i uporabom tjelesne snage. Otuđio je pritom ukupno 289 947 kuna.

Policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Zagrebu.

 



Pisane vijesti