Pod utjecajem alkohola od 3,36 promila automobilom udario u motocikl

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći u subotu, 8. lipnja, oko 16 sati u Ulici hrvatskih branitelja u Kutini lakše su ozlijeđeni motociklist i njegova suputnica.

Nesreću je izazvao 25-godišnji vozač osobnog automobila koji je, pod utjecajem alkohola od 3,26 promila, upravljao vozilom južnim parkiralištem kutinskog sportskog centra te izašao na kolnik Ulice hrvatskih branitelja koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. U namjeri da skrene ulijevo nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom, uslijed čega je u njegov lijevi bočni dio udario motocikl kojim je upravljao 46-godišnji Kutinčanin, a na motociklu se prevozila i 44-godišnja Kutinčanka.

Motociklist i putnica, koji su koristili zaštitne kacige, pali su na kolnik, a zbog zadobivenih ozljeda su vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kutina prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

Vozač osobnog automobila je uhićen i sljedećeg jutra doveden na Prekršajni sud u Kutini, gdje je proglašen krivim zbog počinjenih prometnih prekršaja. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana, novčana kazna od četiri tisuće kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci. Temeljem rješenja produženo mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Sisku.



Pisane vijesti