Zdrav za 5 na Bundeku: Prevencijom do zdravih stilova života

U formi sajma mogućnosti održan je danas skup namijenjen djeci i mladima na kojemu su prezentirani i prikazani različiti preventivni projekti

Foto: MUP

U formi sajma mogućnosti održan je danas, 11. lipnja u zagrebačkom parku Bundek, skup namijenjen djeci i mladima na kojemu su prezentirani i prikazani različiti preventivni projekti i sadržaji kojima se djecu od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta senzibilizira i informira o pozitivnim i kvalitetnim načinima ispunjavanja njihovog slobodnog vremena.

Sajam je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje i partneri Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a uz potporu Veleposlanstva Francuske.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka organizirali su predstavljanje projekta „Zdrav za 5“ usmjerenog na prevenciju ovisnosti droga, alkohola i igara na sreću i preventivnih sadržaja vezanih uz sigurnost u prometu na cestama. Posjetiteljima su prikazane i različite policijske profesije. Forenzičari iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ održali su interaktivnu radionicu s djecom i prezentirali rad kriminalističkih tehničara, Služba kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke izvela je pokaznu vježbu policijskog psa za detekciju droga, policijski službenici Protueksplozijske službe educirali su i savjetovali najmlađe o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava.

Unatoč kiši, sajam je bio dobro posjećen, a izlagače i najmlađe na Bundeku je posjetio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: „Prevencija i borba protiv nasilja, posebno među mladima, naprosto je stvar koja nema alternative i zato je dobro da to promiču sve institucije. Ovo je hvalevrijedna akcija i dajem punu podršku Agenciji za odgoj i obrazovanje, resornim ministarstvima, našem matičnom uredu i svim sudionicima.“

Na sajmu su prezentirani i razni drugi kulturno, umjetnički i sportski sadržaji, preventivni programi i projekti raznih institucija, agencija i organizacija civilnog društva tematski namijenjeni djeci i mladima. Svoje štandove postavili su, između ostalih, Vladin ured za droge, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, HAK, Hrvatska udruga nadzornika i čuvara prirode, Hrabri telefon, Gradsko društvo Crvenog križa, Odred izviđača, AMK Siget i brojni drugi.



Pisane vijesti