I međimurska policija obilježila ulazak u Europsku uniju

Foto: PU međimurska

Točno u ponoć sa 30. lipnja na 1. srpnja na svim graničnim prijelazima prema Republici Sloveniji i Mađarskoj svečano je dignuta zastava Europske unije, a na ulazu u Republiku Hrvatsku otkrivene su ploče sa zastavom unije, čime je i policija obilježila ulazak naše zemlje u tu zajednicu europskih zemalja. Policijska uprava međimurska središnju je svečanost organizirala na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan, a svojom su je nazočnošću uveličali župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, čelnici  više općina, te predstavnici slovenske i mađarske policije iz susjednih nam  policijskih uprava Murska Sobota i Zalaegerszeg.

Nakon dizanja zastava, uz intonaciju hrvatske, mađarske i himne Europske unije, okupljenima su se prigodnim govorom obratili župan Matija Posavec i načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosaric, a potom su svi skupa nazdravili čašom međimurskog šampanjca.

Mađarski granični policajci na tom su se graničnom prijelazu pridružili hrvatskima i oni će zajedno vršiti graničnu kontrolu na hrvatskoj strani, dok su se na graničnim prijelazima prema Republici Sloveniji hrvatski policajci pridružili kolegama na slovenskoj strani i od sada će tamo obavljati zajedničku graničnu kontrolu.