Na GP Jasenovac svečano obilježen ulazak RH u EU

Foto: PP Novska

Noćas, točno u ponoć, na području Sisačko-moslavačke županije su na svim cestovnim graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini svečano podignute zastave Europske unije te otkrivene ploče s natpisom EU.

Središnja svečanost i podizanje zastave održano je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac na kojem su, uz načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Marka Rašića te njegove najbliže suradnike, ovom svečanom trenutku svjedočili i predstavnici policije Bosne i Hercegovine predvođeni zamjenikom načelnika Granične policije terenskog ureda sjeverozapad Zoranom Lazićem, zatim  gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, načelnica općine Jasenovac Marija Mačković te predstavnici hrvatske carine kao i medija.

„Od današnjeg dana ovaj granični prijelaz predstavlja mjesto ulaska u Europsku uniju čemu svjedoči ova ploča i stijeg koji smo maločas podigli. Granični prijelaz Jasenovac – Gradina oduvijek je bio mjesto koje je povezivalo Hrvatsku s Bosnom i Hercegovinom, a tako će ostati i nadalje. Tome u prilog ide i nedavno potpisan Sporazum o pograničnom prometu. Iskreno želim da se sve zemlje regije u budućnosti nađu u Europskoj uniji i da ovakvi granični prijelazi postanu suvišni.“ rekao je načelnik Rašić nakon što je otkrio ploču s natpisom EU.