MUP donirao računalnu opremu Odjelu s posebnim programima OŠ "Dragutin Tadijanović" u Petrinji

Foto: PU sisačko-moslavačka

Zahvaljujući Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije, načelnik Policijske postaje Petrinja Dragan Josipović danas, 3. srpnja, je Odjelu učenika s teškoćama u razvoju, kombinacija razreda 3./5., u Osnovnoj školi „Dragutin Tadijanović“ u Petrinji, uručio vrijednu donaciju. Riječ je o osobnom računalu Fujitsu Siemens i računalnom monitoru Samsung.

Ovaj Odjel s posebnim programom je izabran upravo vodeći se željom, ali i obvezom našeg društva da djecu s poteškoćama u razvoju potičemo te im osiguramo osnovno obrazovanje. Pravo na obrazovanje je zajamčeno svima. Svako dijete ima pravo na jednako i dostupno obrazovanje u skladu sa svojim mogućnostima, potrebama i afinitetima. Sudjelovanje djece s teškoćama u razvoji u redovnom obrazovanju  nije važno samo za njih, već i za nas. Kroz njih upoznajemo ljudsku raznolikost i oplemenjujemo svoj duh i, nadamo se, postajemo bolji.

Zahvalivši se na donaciji ravnateljica škole Ruža Novković istaknula je da će računalna oprema dodatno pomoći mališanima u stjecanju znanja te socijalizaciji i osamostaljivanju za svakodnevni život, a zahvalili su se i okupljeni roditelji.

Iskoristivši posjet policajaca učenici su ih pitali i o poslovima koje policija svakodnevno radi, a posebice ih je zanimalo kako se love „lopovi“.

Na kraju je u ime učenika voditeljica Odjela s posebnim programom načelniku Policijske postaje Petrinja poklonila slike i razne predmete koje su u radno-edukativnim radionicama naslikale i izradile vrijedne ruke učenika.