Policijski službenici na "Porcijunkolovo 2013."

Foto: PU međimurska

Kao i prethodnih godina sa svojim preventivnim aktivnostima Policijska uprava međimurska predstavlja se na tradicionalnoj kulturno-turističkoj manifestaciji „Porcijunkolovo 2013.“

U pet dana održavanja manifestacije policijski službenici na promidžbenom pultu, koji je osiguralo Vijeće za prevenciju grada Čakovca, prezentira uređaje i pomagala koje policija koristi u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća. Zainteresirani posjetitelji mogu provjeriti svoje negativne bodove dobivene u prometu, koristiti simulator vožnje na motociklu, upoznati se s preventivnim aktivnostima policije i dobiti druge korisne informacije iz djelokruga rada policije.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske pridružili su se više od tisuću vjernika iz župa Međimurja i drugih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije i Mađarske, koji su u petak, 2. kolovoza hodočastili u Čakovec, gdje se u franjevačkoj crkvi i župnoj crkvi sv. Nikole biskupa već stoljećima slavi blagdan Gospe od Anđela. Misno slavlje započelo je molitvom na čakovečkom Trgu Republike nakon čega je uslijedila velika procesija gdje su osim pripadnika policije sudjelovali vatrogasci s područja grada Čakovca, članovi Zrinske garde, predstavnici Međimurske županije, Grada Čakovca i mnogi drugi, uz mnoštvo vjernika. Nakon molitve vjernika sudionici procesije na oltar prinijeli su različite darove ispunjene simbolikom i zahvalnošću. U znak zahvalnosti, te spremnosti čuvanja mira i pomaganja ljudima u nevolji, predstavnici policije položili su kutiju sa "Etičkim kodeksom policijskih službenika".