Senad Mujagić - sisački "zlatni" policajac

Foto: PU sisačko-moslavačka 

Danas, 20. kolovoza, načelnik Policijske uprave Marko Rašić primio je Senada Mujagića, policijskog službenika Policijske postaje Sisak i njegovog rukovoditelja, načelnika Predraga Fitnića, Naime, Senad je od 1. do 10. kolovoza sudjelovao na „Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama -  Belfast 2013.“ gdje je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju.   

Zlatne medalje je osvojio u hrvanju grčko - rimskom stilom te podizanju utega u „benchu“ i „push liftingu“, dok je u hrvanju slobodnim stilom osvojio srebrno odličje. U “benchu” je dignuo 78 kg, a u “push liftingu” 110 kg i u tim disciplinama bio najbolji na igrama.

„U hrvanju mi je malo nedostajalo da srebro iz slobodnog stila bude zlato. No prije toga sam dizao utege pa me boljela kralježnica, a protivnik Indijac je strašan. Ali dobio sam ga u grčko-rimskom stilu u finalu. Bila je to krvava borba, na kraju ga je sudac diskvalificirao dvije sekunde prije kraja“ - zadovoljan je Mujagić novim postignutim rezultatima u karijeri.

Na igrama je sudjelovalo oko deset tisuća natjecatelja iz 68 zemalja, a boje hrvatske policije, osim Senada, branili su policijski službenici Ivan Jakelić i Kristijan Komljenović (ATJ Lučko), Edi Bajurin i Ivan Oberan iz PU dubrovačko-neretvanske, dok je vatrogasce predstavljao Dane Šimić iz Gospića. 

Za napomenuti je da su ovo osme policijske igre na kojima je Senad sudjelovao i sa svakih se vratio s nekoliko odličja, odnosno ukupno je osvojio 20 zlatnih, sedam srebrnih i dvije brončane medalje, te tako postao najuspješniji svjetski policajac po broju osvojenih medalja.

Iako je još pod natjecateljskim dojmom polako se prisjeća i lijepih trenutaka izvan borilišta, gdje je sretao stare poznanike i sportske rivale iz cijelog svijeta, pa tako pun dojma pokazuje i fotografije na kojima se zabavljaju uz lagani trening.

Na kraju razgovora načelnik Policijske uprave je pohvalio Senada za postignute sportske rezultate te ponudio podršku u njegovim budućim sportskim aktivnostima.