Obilježena obljetnica pogibije Željka Brozovića

Foto: PP Ogulin

Jučer, 22. kolovoza u znak sjećanja na Željka Brozovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Karlovačke županije, a ujedno i prvog poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Grom, Policijske uprave karlovačke, od strane udruge Prvi hrvatski redarstvenik – Podružnice PU karlovačke, Udruge SJP Grom i PU karlovačke organiziran je IV. memorijalni maraton i biciklijada. Podsjećamo, svoj život Željko je dao svojoj domovini 22. kolovoza 1991. godine prilikom pokušaja deblokade grada Slunja. U gradu Ogulinu, u mjestu Kamenica i na mjestu pogibije pred spomenikom u Tržiću Tounjskom, uz obitelj poginulog, položili su cvijeće i zapalili svijeće predstavnici izaslanstva Policijske uprave karlovačke predvođeni zamjenikom načelnika PU, Ivicom Porubićem, zatim predstavnici udruga iz Domovinskog rata kao i predstavnici Općine Tounja i Grada Ogulina.
I ove su godine u njegovu čast od Ogulina do mjesta pogibije memorijalni maraton u dužini od 22,5 km istrčali Nikica Vrabac, Damir Matan, Saša Poljak i Alenko Katić, pripadnici Udruge Specijalne policije Grom, zatim Ivica Grgić pripadnik udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Stjepan Cerovac, pripadnik Udruge 110. brigade i Dubravko Grubiša pripadnik Udruge Specijalne jedinice policije Alfa iz Zagreba. 
U ovom IV. memorijalnom maratonu i biciklijadi sudjelovalo je i oko 25 biciklista, branitelja, te djece poginulih branitelja i članova udruge.