Osumnjičen za utaju poreza

Po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku u Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije PU šibensko-kninske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenog za utaju poreza i drugih davanja te za povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Foto: Ilustracija

Po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku u Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije PU šibensko-kninske,  dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenog za utaju poreza i drugih davanja te za povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je da osumnjičeni od 1. siječnja 2006. do 31. prosinca 2010., s ciljem potpunog izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost, nije u cijelosti prijavio stečeni prihod ostvaren temeljem imovne i imovinskih prava kao dohodak od samostalne djelatnosti.

Osumnjičeni je oštetio Državni proračun Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 472.951,67 kuna. Ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da ostvareni prihod od 1. siječnja 2007., od kada je ušao u sustav obveznika PDV-a temeljem ostvarenih prihoda u prethodnoj godini, nije vodio propisane poslovne knjige i evidencije radi oporezivanja.

Tridesetpetogodišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.



Pisane vijesti