Zajedničkim radom iz dva bunara izvađena neeksplodirana ubojita sredstva

Na novljanskom području u mjestima Jazavica i Stari Grabovac, 28. i 29. kolovoza, iz dva bunara su izvađena razna neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva. 

Foto: Ilustracija

Na novljanskom području u mjestima Jazavica i Stari Grabovac, 28. i 29. kolovoza, iz dva bunara su izvađena razna neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva.

U vađenju je sudjelovao specijalistički tim Protueksplozijske službe Ravnateljstva policije i Protueksplozijske zaštite PU sisačko-moslavačke.

Policijski službenici Interventne jedinice policije PU zagrebačke te djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje,  pripomogli su policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu tijekom vađenja.

U izvlačenju bombi iz bunara sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske koji su ispumpali bunare.

Iz bunara u Jazavici, koji se nalazi u dvorištu kuće u izgradnji, izvađeno ukupno 12 tromblonskih mina (11 trenutnih i jedna kumulativna), dok su u polju pored željezničke pruge u Starom Grabovca iz bunara izvađene dvije ručne bombe M-75, ručni bacač raketa 64 mm M-60 te oko tisuću komada streljiva kalibra 7,9 mm.

Koordiniranim zajedničkim radom pronađena neeksplodirana ubojita sredstva su bez nastanka neželjenih posljedica za ljude i okolinu uspješno i sigurno izvađena te će naknadno biti uništena.

 

Podsjećamo

 

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192ili u najbližoj policijskoj postaji.

Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti