Petrinjac lakše ozlijeđen u organiziranom lovu

U nedjelju, 1. rujna u 7.10 sati u polju u mjestu Nebojan, grad Petrinja, tijekom organiziranog lova 70-godišnji lovac je iz puške za koju ima oružni list za držanje i nošenje ispalio dva hica na lisicu, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, te su dvije kuglice sačme

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 1. rujna u 7.10 sati u polju u mjestu Nebojan, grad Petrinja, tijekom organiziranog lova 70-godišnji lovac je iz puške za koju ima oružni list za držanje i nošenje ispalio dva hica na lisicu, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, te su dvije kuglice sačme pogodile drugog lovca, 44-godišnjeg Petrinjca koji se nalazio na udaljenosti od 40 metara od njega.

On je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja obavljen je policijski očevid, a alkotestiranjem 70-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost od 0,45 promila alkohola.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a prijavljen je i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. 



Pisane vijesti