U Sisku održano I. regionalno natjecanje Interventne policije u policijskoj samoobrani

Foto: PU sisačko-moslavačka

U organizaciji Zapovjedništva interventne policije Ravnateljstva policije i Policijske uprave sisačko-moslavačke u srijedu, 11. rujna, u prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke održano je I. regionalno natjecanje Interventne policije u policijskoj samoobrani. Uz domaćina, ekipu IJP-e Policijske uprave sisačko-moslavačke, u natjecanju su sudjelovale i ekipe iz IJP-a Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske uprave karlovačke, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske uprave međimurske (dvije ekipe), Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke.

Natjecatelji su na strunjačama demonstrirali tehnike padova, bacanja, zahvate za privođenje te obrane od naoružanog i nenaoružanog napadača.

Sve demonstracije su bile odlične, no pod stručnim okom sudaca ipak su proglašene najuspješnije ekipe.

Naslov najbolje ekipe odnijela je ekipa IJP-e PU sisačko-moslavačke, drugo mjesto pripalo je ekipi IJP-e PU međimurske 1, dok je treće mjesto zauzela ekipa IJP-e PU zagrebačke.

Njima je medalje i priznanja uručio načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić, dok je zapovjednik Zapovjedništva interventne policije Ravnateljstva policije Josip Rohaček, zahvalivši domaćinima na odličnoj organizaciji, čestitao i zahvalio i svim takmičarima, sucima te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo I. regionalno natjecanje Interventne policije u policijskoj samoobrani ovako uspješno održi.

Ništa manje bitna nisu ni osvojena slijedeća dva mjesta. Naime, uz prve tri ekipe četvrto mjesto je zauzela IJP-e PU karlovačke, dok je peto mjesto pripalo  IJP-e PU međimurske 2. Tih pet ekipa kvalificiralo se je na natjecanje koje će se održati potkraj rujna u organizaciji Uprave za zatvorski sustav u Zagrebu. Na njemu će sudjelovati pravosudni policajci, vojni policajci i naši dečki.

Poželimo im puno uspjeha i osvojenih prvih mjesta!