Virovitica: dodjela prigodnih nagrada uspješnim policajcima

Na temelju čl. 84. Zakona o policiji te čl. 6. Pravilnika i vrstama nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica, Ministarstva unutarnjih poslova, te uvjeta i postupku njihove dodjele, Glavni ravnatelj policije, gosp. Vlado Dominić, donio je odluku o dodjeli prigodnih nagrada u novcu petorici policijskih službenika PU virovitičko – podravske i to:  

 

 

  • Damiru Topolovčan
  • Damiru Demšić
  • Siniši Tot
  • Draganu Magić
  • Danijelu Marović 

 Za iznimno uspješno provedenu akciju zaticanja i zapljene veće količine različitih tvari zabranjenih u sportu, dana 20. svibnja 2013. godine, u 19.00 sati, gdje su u prometu policijski službenici Policijske postaje Virovitica, tijekom redovitog obnašanja službe, U Virovitici u Ulici Matije Gupca, zatekli 40 – godišnjaka sa područja Županije virovitičko – podravske, koji je u automobilu, prevozio veću količinu zabranjenih tvari u sportu. 

Prva zapljena zabranjenih tvari u sportu, rezultirala je daljnjim kriminalističkim istraživanjem, koje je prošireno na nekoliko županija, tako da je na području PU šibensko-kninske, dana 21. lipnja, kod jedne osobe zaplijenjena  pošiljka poslana po vozaču autobusa i to paket u kojem se nalazilo oko 130 ampula i tableta. 

 Također, krim. istraga zabranjenih tvari, proširila se i na Zagrebačku PU, gdje su 1. srpnjau 12.35 sati, na području Zagreba, po policijskim službenicima u osobnom automobilu virovitičkih registarskih oznaka, zatečeni  33 – godišnjak i 41 – godišnjak i 34 – godišnjak, kod kojih su pronađene tvari zabranjene u sportu, te novac od prodaje tih tvari, a nakon provedenih pretraga u autu je pronađeno i 17.700 kuna. 

Ukupna količina i vrijednost zabranjenih tvari u sportu, koja je do sada največa na području Republike Hrvatske, bila je: 

- 25 600 tableta i ampula

- 17.700 kuna

- ukupna vrijednost je oko 300.000,00 kuna 

Za dobivanje prigodnih nagrada, zbog velikog doprinosa u radu kriminalističke policije, ovu skupinu uspješnih policajaca, predložila je voditeljica Službe kriminalističke policije, gđa Marija Štajdohar, a prigodne nagrade policajcima, svečano je uručio Načelnik policijske uprave, gosp. Mirko Kostelac.