Zaplijenjeno 250 kilograma rezanog duhana

Foto: PU sisačko-moslavačka

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj sudjelovao je voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke, Edin Ciriković.

Naime, policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove policijske uprave te Policijske postaje Kutina su u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 7. listopada, u mjestu Šartovac, grad Kutina, zaustavili teretni automobil virovitičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji muškarac s područja Virovitice.

Kontrolom je utvrđeno da u tovarnom prostoru vozila prevozi 13 plastičnih vreća ispunjenih s ukupno 250 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Duhan je od njega oduzet, on je uhićen te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da ga je kupio na području Virovitice od njemu nepoznate osobe s namjerom daljnje prodaje.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini biti podnesena kaznena prijava.