Koprivnica: Djeca učila o pravilnom ponašanju u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Tijekom, 9., 10. i 11. listopada u prijepodnevnim satima policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Službe policije održale su edukativna predavanja o pravilnom ponašanju u prometu, za djecu četiriju skupina predškolske dobi dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Koprivnici. 

Na predavanjima je ukupno bilo prisutno 80 djece sa svojim odgajateljicama, a sa kojima se razgovaralo kako se pravilno prelazi preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako izgleda semafor, te kako izgleda i kako se treba kretati pješačkom stazom i kako se kreće prometnicom kada pješačke staze nema. 

S djecom se razgovaralo i o pravilnom prijevozu u osobnom automobilu, korištenju dječje auto sjedalice i gdje se djeca ne smiju prevoziti (motocikl,  traktorska prikolica). 

Djecu se educiralo što sve bicikl mora imati kako bi bio siguran za vožnju (kočnice, svjetla), a što moraju imati mali biciklisti na svojim glavama kada voze svoj bicikl (zaštitne kacige za bicikl), te da se ne smiju kretati prometnicama bez pratnje. 

Na kraju predavanja djeci je pokazano kako prometni policajac regulira promet u raskrižju.