Savjeti građanima povodom blagdana "Svih svetih"

Povodom obilježavanja blagdana „Svih svetih“, na prometnicama Međimurske županije očekuje se pojačan promet vozila u blizini svih mjesnih groblja, a posebno u gradu Čakovcu, te mjestima Nedelišće i Mala Subotica.

Foto: Ilustracija 

Povodom obilježavanja blagdana „Svih svetih“, na prometnicama Međimurske županije očekuje se pojačan promet vozila u blizini svih mjesnih groblja, a posebno u gradu Čakovcu, te mjestima Nedelišće i Mala Subotica.

U vezi s tim, skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, fizičku regulaciju prometa vršiti će policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži. Obzirom da će prometom upravljati u poslijepodnevnim i večernjim satima, odnosno u vrijeme slabije ili smanjene vidljivosti, molimo vozače da prilikom nailaska na raskrižja povećaju oprez i smanje brzinu kretanja kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Građanima predlažemo da u što većoj mjeri koriste organizirani javni gradski prijevoz, dok apeliramo na vozače da budu strpljivi ukoliko se zateknu u koloni vozila.

Također ponovo skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa.

Građane savjetujemo da:

  • zatvaraju prozore, zaključavaju vrata i prtljažni prostor vozila,
  • ne ostavljaju ključeve i dokumente u vozilu,
  • ne ostavljaju vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu,
  • vozila po mogućnosti parkiraju na osvijetljenim mjestima.

Pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

Podsjećamo, da će se u vremenu od 28. listopada do 3. studenog, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policijski službenici vršiti snimanje javnog mjesta video uređajima u zonama groblja u Čakovcu i Nedelišću.