Slunj – sjećanje na stradavanja i okupaciju

Foto: Nikola Živčić

U subotu, 16. studenog u sklopu obilježavanja 22. godišnjice sjećanja na stradavanje i okupaciju grada Slunja načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić i načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem u Slunju na Trgu Zrinski i Frankopana odali su počast trojici poginulih pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj i to Josi Begoviću, Draganu Modrušanu i Nikoli Štefancu koji su 16. studenog 1991. godine u Slunju na dan okupacije grada poginuli za vrijeme granatiranja. 

Ujedno izaslanstvo Policijske uprave karlovačke polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem u Slunju na Trgu doktora Franje Tuđmana odalo je počast i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata, a polaganju se uz predstavnike Karlovačke županije, Hrvatske vojske, Grada Slunja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata priključio i ratni zapovjednik Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač. Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služena je u Slunju u crkvi Presvetog Trojstva.

Također, povodom obilježavanja 22. obljetnice stradavanja slunjskog kraja i progona njegova stanovništva gradonačelnik Grada Slunja Željko Rendulić Policijskoj postaji Slunj dodijelio je prigodnu zahvalnicu za iznimnu hrabrost u izravnoj ratnoj opasnosti 1991. godine te za doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine kao i u izgradnji Oružanih snaga, a koju je preuzeo načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić.