Kampanja „Dvije djevojčice“ u OŠ Dobriša Cesarić

U zagrebačkoj osnovnoj školi Dobriša Cesarić, u utorak, 3. prosinca, voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandra Veber je učenicima predstavila kampanju Dvije djevojčice. Predstavljanju kampanje su prisustvovali, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma, predstavnici Grada Zagreba iz Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova,

Foto: MUP

U zagrebačkoj osnovnoj školi Dobriša Cesarić, u utorak, 3. prosinca, voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandra Veber je učenicima predstavila kampanju Dvije djevojčice. Predstavljanju kampanje su prisustvovali, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma, predstavnici Grada Zagreba iz Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Elizabeta Knorr i Željko Zaninović, voditeljica programa iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Sanja Cesar i predsjednik udruge Roma – Madara Muhamed Zahirović.

Na ovom interaktivnom predstavljanju kampanje učenicima je pojašnjeno značenje trgovanja ljudima, koja prava kao djeca imaju i na što trebaju paziti kako ne bi postali žrtve trgovanja ljudima te im je prikazan promotivni film. 

Kampanju Dvije djevojčice trenutno provodi 13 europskih država, a kroz edukaciju je prošlo oko 10 tisuća mladih.

Na kraju predstavljanja, učenici su nalijepili naljepnice s logom kampanje na pano i napisali svoju poruku protiv trgovanja ljudima te su tako simbolično postali aktivni borci u kampanji.



Pisane vijesti