Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ u Petrinji

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja, u suradnji sa policijskim službenicima Protueksplozivne zaštite, Hrvatskim centrom za razminiranje i Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u utorak, 3. prosinca, proveli su akciju Manje oružja - manje tragedija.  

Foto: PP Petrinja

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja, u suradnji sa policijskim službenicima Protueksplozivne zaštite, Hrvatskim centrom za razminiranje  i  Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u utorak, 3. prosinca, proveli su akciju "Manje oružja - manje tragedija"Cilj ove akcije je pozvati i upoznati građane da bez sankcija dragovoljno predaju ilegalna ubojita sredstva.

Ponukan navedenom akcijom, građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku M-70 AB 2, dva komada signalnih raketa, 109 komada detonatorskih kapsli, jedan topovski udar,  tri spremnika za navedenu automatsku pušku i 236 komada streljiva raznog kalibra. Riječ je o zaostalom oružju iz Domovinskog rata.

Oružje i streljivo su preuzeli policijski službenici Protueksplozivne zaštite i pohranili u skladište ubojite opreme.

„Manje oružja, manje tragedija“ – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti