Još 6 dana otvoreno savjetovanje s javnošću za Zakon o policijskim poslovima i ovlastima

Ministarstvo unutarnjih poslova intenzivno je radilo na izradi Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Najvažnije izmjene zakona su: usklađenje sa izmjenama Zakona o kaznenom postupku, izmjena odredbi o uvjetima za pružanje besplatne pravne pomoći policijskim službenicima nakon zakonite uporabe sredstava prisile i uvođenje građanskog nadzora nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti. 

Opširnije o izmjenama pročitajte ovdje.

Ministarstvo unutarnjih poslova, u cilju transparentnosti rada i uključivanja zainteresiranih javnosti u postupcima donošenja zakona, propisa i drugih podzakonskih akata, objavljuje Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kako bi se zainteresirane javnosti mogle svojim prijedlozima, kritikama i primjedbama uključiti u izradu.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima možete pročitati ovdje.

Javna rasprava započinje u utorak, 12. studenog 2013. i traje 30 dana, odnosno do četvrtka, 12. prosinca 2013. godine.

U tom razdoblju zainteresirana javnost i svi izravni sudionici u provedbi Zakona imaju mogućnost uputiti svoje prijedloge i primjedbe na sljedeći način:

  • prijedlozi i primjedbe na prijedlog teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima ispunjavanjem Obrasca i slanjem na adresu e-pošte: savjetovanje@mup.hr.

Za svoje prijedloge i primjedbe molimo koristite priloženi obrazac.

Zahvaljujemo unaprijed na svim primjedbama i prijedlozima!

Nakon završenog internetskog savjetovanja, sve pristigle primjedbe objavit ćemo na internetskoj stranici MUP-a RH.



Pisane vijesti