Pretragom pronađeno oružje

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u četvrtak, 5. prosinca, temeljem naloga Prekršajnog suda u Kutini pretražili su obiteljsku kuću u mjestu Ciglenica.

Pretragom su pronašli lovačku pušku, zračnu pušku, pištolj, 100 kapisli za lovačko streljivo, 150 komada raznog streljiva, 21 metar sporogorećeg štapina i 1750 grama baruta koje je 48-godišnji vlasnik ilegalno posjedovao.

Policija je pronađeno oružje i eksplozivne tvari oduzela te protiv vlasnika podnijela kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Također, temeljem naloga Prekršajnog suda u Kutini, u četvrtak, 5. prosinca, pretražena je i obiteljska kuća u Krajiškoj Kutinici.

Policija je pronašla poluautomatsku malokalibarsku pušku s dva spremnika, optičkim nišanom i prigušivačem, 112 komada raznog streljiva te kućište s mehanizmom i okidačem za kombiniranu pušku koje je 51-godišnji vlasnik ilegalno posjedovao.

Pronađeno oružje i streljivo policija je oduzela te je protiv 51-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Također mu je oduzeta i puška i streljivo za koje posjeduje oružni list za držanje i nošenje.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su u četvrtak, 5. prosinca oko 9 sati na vodoombrambenom nasipu u Baranji pronašli odbačenu torbu u kojoj se nalazilo nekoliko ručnih bombi i nekoliko stotina komada raznog streljiva. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo navedena sredstva.

 

„Manje oružja, manje tragedija“ – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


 



Pisane vijesti