Osumnjičeni za dva razbojništva

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, 50-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da su zajedno s još dvojicom počinitelja počinili dva razbojništva. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, 50-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da su zajedno s još dvojicom počinitelja počinili dva razbojništva, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te pomaganje u počinjenju ovih kaznenih djela.

Sumnja se da je 50-godišnjak, zajedno s još dvojicom počinitelja, prvo razbojništvo počinio 13. srpnja 2011. godine, kada su kod Mosta mladosti u Zagrebu, u parkiranom automobilu Audi A4 zagrebačkih registracijskih oznaka fizički napali 30-godišnjaka te mu otuđili automobil. Sutradan su policijski službenici III. Policijske postaje Dubrava pronašli otuđeni automobil te ga vratili vlasniku.

Spomenuti trojac sumnjiči se daje 21. srpnja 2011. počinio i drugo razbojništvo. Tada su se u iznajmljenoj Opel Astri zagrebačkih registracijskih oznaka i Audiju A6 s ugrađenim otuđenim zagrebačkim registracijskim oznakama dovezli u blizinu tvrtke u Tratinskoj ulici u Zagrebu. Dvojca počinitelja, maskirani motorističkim kacigama i naoružani pištoljem i puškom, ušli su u tvrtku i prijeteći zaposlenicima otuđili novac, plemenite metale i drugo te se udaljili s plijenom do Sesveta gdje su u šumi zapalili Audi A6.

Ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 1 330 000 kuna.

Osumnjičeni 28-godišnjak i 54-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su počinili kaznena djela pomaganja u počinjenju oba razbojništva, 28-godišnjak za kazneno djelo pomaganja u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dok se 50-godišnjak od ranije nalazi u zatvoru.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a mjerodavnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.



Pisane vijesti