Glavni ravnatelj policije posjetio SOS Dječje selo Lekenik

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, zajedno s načelnikom Policijske uprave sisačko-moslavačke Markom Rašićem i suradnicima, posjetio jeu ponedjeljak, 9. prosinca, mališane u SOS Dječjem selu Lekenik.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, zajedno s načelnikom Policijske uprave sisačko-moslavačke Markom Rašićem i suradnicima, posjetio je u ponedjeljak, 9. prosinca, mališane u SOS Dječjem selu Lekenik.

U sklopu preventivnih aktivnosti "Mi smo Vaši policajci", djeca su aktivno sudjelovala u nizu interaktivnih radionica koje su zajednički osmislili i organizirali Služba prevencije i Protueksplozijska služba Ravnateljstva policije, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" te Policijske uprave zagrebačka i sisačko-moslavačka.

Kroz edukativnu radionicu "Čarobnjak u akciji", u duhu policajca, prijatelja, pomagača, djeci je predstavljeno zanimanje policijskog službenika. Djeca su imala priliku vidjeti što rade forenzičari, a kroz pokaznu vježbu PU sisačko-moslavačke "Policijski pas traga za nas", vodič službenog psa prezentirao je na koje načine policijski pas pomaže u obavljanju policijskog posla. Tako je policijski pas Kia, kao i obično, izazvao radost i veselje kod djece. 

Na kraju interaktivnog druženja sva djeca poželjela su biti policajci - mali forenzičari. Kako bi im ovaj veseli dan ostao u sjećanju na druženje s policijskim službenicima, glavni ravnatelj policije je, uz prisutnost Svetog Nikole, mališanima podijelio simbolične poklone.  



Pisane vijesti