Održano 5. državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Foto: MUP

Peto državno edukativno natjecanje u poznavanju prometnih propisa održano je od 1. listopada do 30. studenoga, putem Prometne učilice (htpp://ucilica.skole.hr) – web aplikacije, koja djeci školske dobi omogućava upoznavanje s prometnim propisima, sigurnosnim pravilima i poželjnim ponašanjem u prometu.

Organizator natjecanja je, kao nositelj Nacionalnog programa, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, CARNet-om i tvtkom Moj Telekom.

Natjecanje se provodi u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa „Promjena ponašanja sudionika u prometu“, segment „Edukacija u području sigurnosti prometa“, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i  smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja  je podizanje razine  prometne kulture već od najranije dobi, počevši  kontinuiranim obrazovanjem djece zabavnim sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 5748 učenika, 355 razrednih odjeljenja iz 338 osnovnih škola.

Natjecati se, pokazati svoje znanje u poznavanju prometa i osvojiti vrijedne nagrade za sebe, svoj razred i školu mogli su svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj.  Za vrijeme natjecanja učenici su skupljali bodove učenjem prometnih propisa u poučnim sadržajima Prometne učilice, ponavljanjem naučenog u pripadajućim vježbama te rješavanjem osam ispita Ministarstva unutarnjih poslova.  Tijekom natjecanja, u tridesetak osnovnih škola, u 130 razrednih odjeljenja s ukupno preko 2800 učenika, održane su prezentacije i radionice Prometne učilice.

Najuspješnije škole, razredno odjeljenje i naravno učenici, dobit će prigodne nagrade.



Pisane vijesti