Preventivne aktivnosti „Mi smo vaši policajci“ u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Foto: MUP

U sklopu provedbe preventivnih aktivnosti „Mi smo vaši policajci“ za djecu i mlade, u Centru za odgoj i obrazovanje Lug u utorak, 10. prosinca, organiziran je niz interaktivnih radionica. Zajednički su ih osmislili i proveli Služba prevencije i Protueksplozijska služba Ravnateljstva policije te Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i Policijska uprava zagrebačka.

Djeca i mladi bili su izrazito aktivni u tematski pripremljenim radionicama poput „Čarobnjak u akciji“, „Policajac – prijatelj pomagač“, a posebno su se oduševili sudjelovanju u pokaznoj vježbi Policijske uprave zagrebačke „Policijski pas – traga za Vas“. Vodič službenog psa prezentirao je na koje sve načine policijski pas  pomaže u obavljanju policijskog posla prilikom detekcije opojnih droga. U duhu „Policajca – prijatelja pomagača“ održano je predstavljanje kontakt policajca PP Samobor.

Na kraju ovog interaktivnog druženja djeca i mladi toplim pljeskom zahvalili su svim  forenzičarima  i policijskim službenicima na zanimljivim predstavljanjima njihovih zanimanja. Uz prigodne poklone i Svetog Nikolu djeci i mladima Centra za odgoj i obrazovanje Lug uljepšani su nadolazeći blagdani.



Pisane vijesti