Otkriveni počinitelji 28 teških krađa

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 28, 22 i 20-godišnjakom iz Murskog Središća i maloljetnikom s područja Međimurske županije, za koje je utvrđeno da su u razdoblju od 18. listopada do 7. prosinca počinili ukupno 28 kaznenih djela „teške krađe“ i „krađe“, od čega 12 u Murskom Središću, 4 u Selnici, 4 u Hlapičini, 2 u Vratišincu, te po 1 u Zebanec Selu, Gornjem Zebancu, Donjem Zebancu, Merhatovcu, Peklenici i Frkanovcu.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 28, 22 i 20-godišnjakom iz Murskog Središća i maloljetnikom s područja Međimurske županije, za koje je utvrđeno da su u razdoblju od 18. listopada do 7. prosinca počinili  ukupno 28 kaznenih djela „teške krađe“ i „krađe“, od čega  12 u Murskom Središću, 4 u Selnici, 4 u Hlapičini, 2 u Vratišincu, te po 1 u Zebanec Selu, Gornjem Zebancu, Donjem Zebancu, Merhatovcu, Peklenici i Frkanovcu.

Kaznena djela vršili su na način da su tijekom noći provaljivali u obiteljske kuće u kojima su ukućani spavali, te pretraživali prostorije i pritom krali nakit, novac, mobitele i druge vrijedne stvari.

U 12 slučajeva kazneno djelo su pokušali, ali ga nisu dovršili, dok su 16 kaznenih djela dovršili i pritom vlasnicima pričinili materijalnu štetu od oko 57.000,00 kuna.

Protiv svih počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a 28-godišnjak je uhićen i 10. prosinca predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, te će tijekom današnjeg dana biti doveden Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, radi ispitivanja i određivanja istražnog zatvora.

U kriminalističko istraživanje bile su uključene sve policijske postaje Policijske uprave međimurske.