Interventna jedinica policije - 26 kilometara pješice od Slatine do Voćina

Danas 11. prosinca u 8 sati, dvadeset pet djelatnika Interventne jedinice policije Virovitica, provodeći svakodnevnu opću i specijalnu tjelesnu pripremu, koja uključuje opće kondicioniranje, rad sa utezima i obuku iz borilačkih vještina, s ciljem povećanja tjelesne i psihološke gotovosti, krenula je pješice iz Slatine u pravcu Voćina na dionicu dugu 26 kilometara. 

U hodnji sudjeluju slijedeći policijski službenici: 

 

  1. ANDREJ HEGEDIŠ
  2. JOSIP JADAN
  3. MARIO NOVOSEL
  4. DRAGAN MAGIĆ
  5. RENATO BIRO
  6. IVAN HUĐ
  7. MIROSLAV KOVAČEVIĆ
  8. MARIO PONTONI
  9. DANIJEL MAROVIĆ
  10. TOMISLAV HAMPOVČAN
  11. TOMISLAV HERCEG
  12. SINIŠA MILKOVIĆ
  13. PERO KUKOLJ
  14. TOMISLAV KOŠĆAK
  15. DRAŽEN PERKOVIĆ
  16. ALEN KADEŽABEK
  17. ZRINKO KADEŽABEK
  18. SAŠA KATIĆ
  19. DANIJEL SABO
  20. MATEJ HAMAČEK
  21. KRISTIJAN LEDIĆ
  22. BRANKO NIKŠIĆ
  23. DALIBOR JANEČIĆ
  24. MARIO RENGEL
  25. GORDANA ŽUTI 

Prije polaska u 8 sati župnik mons. Vladimir Škrinjarić, kod Križa u Slatini na Trgu sv. Josipa, posvetio je policijske službenike Interventne jedinice policije, koji su zatim krenuli trasom hodnje, smjer Slatina-Ćeralije-Voćin. 

Službenim policijskim vozilom, provodi se zadnje osiguranje kolone, a prema potrebi sa drugim službenim polcijskim vozilom, provodi se i prednje osiguranje kolone.   

Kako bi bili prepoznatljivi, policijski službenici na hodnju, imaju odjevene službene odore Interventne jedinice, sa službenim naoružanjem i opasačem u rancu koji nose na leđima, te zastavom Republike Hrvatske na čelu kolone. 

Po dolasku u Voćin velečasni Mladen Štivin, župnik u Voćinu pred likom „Gospe voćinske“, predvoditi će Pobožnost, a uprostorijama dobrovoljnog vatrogasnog društva u Voćinu, biti će  organiziran topli obrok za policijske službenike . 

Isto tako, podsjetimo se da su protekle 2012. godine, policijski službenici Interventne policije iz Virovitice, testirali svoju izdržljivost i fizičku kondiciju, te su po ekstremnim uvijetima tj. veoma niskoj temperaturi, magli i snijegu, prevalili put od dug 40 kilometara od Virovitice do Voćina, tako da će i ovu dionicu, odraditi sa zadovoljstvom i bez ikakovih problema.