Osumnjičen za 12 kaznenih djela

Policijski službenici PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnovanu sumnju da je 32-godišnjak s područja Varaždinske županije počinio 12 kaznenih djela teške krađe

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnovanu sumnju da je 32-godišnjak s područja Varaždinske županije počinio 12 kaznenih djela teške krađe.

Muškarca se sumnjiči da je od 15. listopada prošle godine do 7. travnja ove godine provalio u 12 vikendica na području Peroja, od čega u pet kuća nije ništa otuđio. Nakon što bi nasilno otvorio vrata ili prozor, muškarac bi ispreturao stvari i otuđivao razne predmete pa je tako iz vikend kuća otuđio akumulatore, plinske boce, alate, madrace, posteljinu, posuđe, prehrambene proizvode i razne druge predmete.

U jednoj od kuća, 32-godišnjak je i boravio duže vrijeme pa je tako, nakon što je provalio, zamijenio bravu na ulaznim vratima. Tu je odlagao i predmete koje je otuđio u drugim kućama. Ukupna materijalna šteta, kojom je oštetio deset hrvatskih i dvoje slovenskih državljana, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.



Pisane vijesti