Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ u Slunju

Prezentacija preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ za djecu iz osnovne škole i dječjeg vrtića u Slunju, održana je u utorak, 17. prosinca, u sportskoj dvorani u Slunju, u organizaciji Policijske uprave karlovačke, Službe prevencije MUP-a i UNDP-a. 

Foto: PU karlovačka

Prezentacija preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ za djecu iz osnovne škole i dječjeg vrtića u Slunju, održana je u utorak, 17. prosinca, u sportskoj dvorani u Slunju,  u organizaciji Policijske uprave karlovačke, Službe prevencije MUP-a i UNDP-a.

Na početku programa prisutnima su se obratili načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić i gradonačelnik Grada Slunja Željko Rendulić. Načelnik Kotić naglasio je kako je dobro da je ova preventivna aktivnost održana u Slunju, koji je bio zahvaćen ratnim zbivanjima i gdje postoji mogućnost zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Upravo na tom području potrebno je educirati djecu o opasnostima koje vrebaju od oružja. Ujedno je pozvao i građane grada Slunja i okolice, ukoliko još negdje u svojim domovima čuvaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, da ga predaju policiji.

Kroz kreativne radionice pod vodstvom Sandre Veber, voditeljice Službe prevencije MUP-a RH i Krunoslava Katića iz UNDP-a, djeci iz Dječjeg vrtića Slunj i Osnovne škole Slunj objašnjena je važnost ove kampanje kroz igru i crtanje. Ukazano im je na opasnosti koje mogu proizići iz nestručnog rukovanja minsko-eksplozivnim sredstvima te se na taj način djecu senzibiliziralo o opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, što je jedan od glavnih ciljeva ove kampanje. 

U sklopu prezentacije predstavljen je i novi vizualni identitet kampanje, čiji slogan glasi „Izbacite uljeza“.  Izložena je i policijska oprema, plakati i promidžbeni materijali Crvenog križa te oprema DVD-a Slunj, a najveće zanimanje i posebnu pažnju djece izazvao je protueksplozijski robot Teodor, koji im je podijelio slatkiše. 

'Manje oružja, manje tragedija' – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policijiradi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti