Spriječen pokušaj krijumčarenja 29 kg marihuane

Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje, nakon čega je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga.  

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Klek,u utorak, 24. prosinca, u popodnevnim satima,  pristupio je automobil, albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije.

Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje, nakon čega je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, 25. prosinca, obavljena je detaljna pretraga automobila.

Pretragom je u pregrađenom  prostoru u podvožju automobila pronađeno 35 paketa oblijepljenih prozirnom plastičnom folijom u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine 28 974 grama.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 435 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 450 000 kuna.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni državljanin Albanije je, 25. prosinca, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.



Pisane vijesti