U eksploziji mužara ozlijeđene dvije osobe

Foto: Ilustracija

Dvije osobe ozlijeđene su u eksploziji improvizirane eksplozivne naprave, do koje je došlo u petak, 27. prosinca, u Svetom Petru Orehovcu.

Naime, u dvorištu obiteljske kuće 20-godišnjak i 21-godišnjak punili su mužar barutom, papirom i sitnim kamenjem. U jednom trenutku došlo je do nekontrolirane eksplozije, pri čemu su obojica zadobila tjelesne ozljede. 

Policijski službenici PU koprivničko-križevačke provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Operativna akcija Mir i dobro - oprezno s pirotehnikom

U doba božićnih i novogodišnjih blagdana policija tradicionalno provodi operativnu akciju „Mir i dobro“, koja je ove godine započela u ponedjeljak, 16. prosinca i traje do 8. siječnja 2014.

Akcija se provodi radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine, a osnovni cilj je sprječavanje ozljeđivanja osoba i oštećenja imovine. Naime, za vrijeme blagdana uporaba pirotehnike dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja. Tada veći broj građana nabavlja pirotehnička sredstva koja se nalaze u slobodnoj prodaji, međutim očekuje se i nezakonita nabava eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava, čija prodaja nije dopuštena. Upravo iz tog razloga policija će poduzimati pojačane mjere sigurnosti oko vjerskih objekata, škola, gradskih trgova, ali i nadzirati prodaju pirotehničkih sredstava u trgovinama i na tržnicama.

Podsjećamo kako najveća opasnost leži u ilegalnom oružju pa  policija apelira na sve građane da predaju oružje, bilo vojno ili improvizirano jer za to neće snositi nikakve sankcije. Oružje se može predati i anonimno.



Pisane vijesti