Zimska turistička sezona: Hrvatski policajci na slovenskim skijalištima

U okviru  projekta Zimska turistička sezona, do 16. siječnja na skijalištima Rogla i Kranjska Gora boravit će četiri hrvatska policijska službenika. Osim na skijališta u Republici Sloveniji, tijekom predstojeće zimske turističke sezone, hrvatski policijski službenici bit će upućeni i na austrijska i talijanska skijališta.

Foto: www.policija.si

Povodom provođenja projekta „Zimska turistička sezona“, u četvrtak, 2. siječnja, održana je konferencija za medije u Republici Sloveniji. U okviru ovog projekta, do 16. siječnja na skijalištima Rogla i Kranjska Gora boravit će četiri hrvatska policijska službenika.

U ime Ravnateljstva policije MUP-a RH, uz policijske službenike Ureda za posebne poslove sigurnosti, na konferenciji za medije sudjelovao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, a u ime Ravnateljstva policije MUP-a Republike Slovenije Srećko Jarc, direktor Uprave uniformirane policije.

S provedbom ovog projekta u suradnji sa slovenskom policijom započelo se 2013. godine, a ostvarivat će se na temelju „Protokola između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije, Ravnateljstva policije o pravilima i uvjetima rada hrvatskih policijskih službenika u Republici Sloveniji tijekom zimske turističke sezone 2014.“, koji je potpisan 24. prosinca 2013. u Zagrebu.

Svoje poslove hrvatski policijski službenici izvršavat će u zajedničkim ophodnjama sa slovenskim kolegama, a sve u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti hrvatskih državljana na turističkom boravku na slovenskim skijalištima.

Osim na skijališta u Republici Sloveniji, tijekom predstojeće zimske turističke sezone, hrvatski policijski službenici bit će upućeni i na austrijska i talijanska skijališta.



Pisane vijesti