Spriječeni u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice

Tijekom proteklog vikenda, na području PU dubrovačko-neretvanske, sedam osoba spriječeno je u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, na području PU dubrovačko-neretvanske, sedam osoba spriječeno je  u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Radi se o dvojici državljana Republike Hrvatske  koji su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH na području Metkovića te državljaninu Rusije koji je zatečen nakon što je ilegalno prešao državnu granicu između Crne Gore i RH preko brda Stupa u mjestu Đurinići kod Konavla. Također, državljanin Turske spriječen je u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice kada se policijskim službenicima na području Metkovića legitimirao tuđom njemačkom vozačkom dozvolom, a potom svojom turskom putovnicom.

Navedeni strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima i Zakoniku o schengenskim granicama.

Prilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Karasovići, u tri odvojena slučaja zatečena su tri državljanina Albanije koja su policijskim službenicima prilikom granične kontrole na uvid dali krivotvorene putne isprave. Sva trojica su uhićena i uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.



Pisane vijesti