Spriječeno krijumčarenje voća i povrća iz BiH u RH

Policijski službenici Postaje granične policije Metković, u srijedu, 8. siječnja, u dva su navrata spriječili krijumčarenje veće količine voća i povrća iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Metković, u srijedu, 8. siječnja,  u dva su navrata spriječili krijumčarenje veće količine voća i povrća iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

U blizini graničnog prijelaza Gabela polje, oko 14 sati, uočeno je teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kako ulazi iz pravca BiH u RH bez obavljanja granične kontrole. Vozilom je upravljao 43-godišnji državljanin RH koji je tom prilikom u vozilu prevozio 144 kg svježeg špinata.

Također, u blizini graničnog prijelaza Metković, uočeno je osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka koje je bez obavljene granične kontrole ušlo iz BiH u RH. Kontrolom vozila utvrđeno je kako njime upravlja 47-godišnja državljanka RH koja je u vozilu prevozila 90 kg limuna i 310 kg naranača. Osumnjičena je prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama.

Pronađeno povrće i voće je uz potvrdu oduzeto te će uz obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakonika o provedbi carinskih propisa biti dostavljeno nadležnoj carinarnici.



Pisane vijesti