Ovogodišnji Ponos Hrvatske - naša Mirjana Ciboci

Foto: Osobne fotografije

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, a u organizaciji Udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti u nedjelju, 19. siječnja u Zagrebu svečano su dodijeljena priznanja "Ponos Hrvatske".

Jedna od dobitnika ovog priznanja je i djelatnica Policijske uprave sisačko-moslavačke, Mirjana Ciboci.

Da podsjetimo, Mirjana Ciboci je 2007.godine, kada se održavala akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina,  postala potencijalni donor.

U srpnju 2012. godine primila je poziv iz Registra za ponovno davanje uzorka krvi budući se u Češkoj pojavio potencijalni primatelj oboljeli od leukemije, a kojem bi Mirjanine matične stanice odgovarale.

Mirjana je pozvana u Klinički bolnički centar Zagreb, gdje su prikupljene njezine matične stanice.

Iako liječenje traje dvije godine,a tek potom se sazna ishod, oboljeli pacijent iz Češke bio je nestrpljiv te je želio pismom zahvaliti Mirjani na „daru“ – životu.

Prevedeni tekst pisma zahvale donosimo u nastavku:

„Moj dragi nepoznati donoru,

teško je pronaći prave riječi da ti se od srca zahvalim za tvoj iznimno veliki čin koji je spasio moj život. 8. studenog 2012. godine ponovno sam se rodio zahvaljujući tebi.

Imam troje djece i troje unuka i stvarno sam sretan da mogu biti s njima zahvaljujući tebi.

Sada ja stvarno cijenim svaki dan. Želio bih da postoji više ljudi kao što si ti.

Želim ti sve najbolje u tvom životu.

Srdačni pozdrav, zahvalni primatelj tvoje koštane srži.“

Izuzetno smo ponosni  na našu kolegicu koja je  dobila ovo veliko priznanje te vjerujemo da će njena plemenitost poslužiti kao primjer.