"Dan kao san": Interaktivna radionica u Koprivničkim Bregima

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U srijedu, 5. veljače, u Osnovnoj školi u Koprivničkim Bregima održana je interaktivna radionica u sklopu projekta Policijske uprave "Dan kao san“, za učenike 7. i 8. razreda.

Radionica je održana u suradnji s partnerima, Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica, Udrugom invalida Koprivničko - križevačke županije, te Udrugom slijepih Koprivničko -križevačke županije.

U dvorani škole postavljen je odgovarajući poligon, a predstavnici udruga su ustupili pomagala - kolica za osobe s invaliditetom, naočale koje simuliraju osjet slabog vida, štapove kojima se koriste slijepe i slabovidne osobe. Učenici, njih 41, tako su imali prigodu isprobati na desetak minuta kako je osobama s invaliditetom, te učiti bonton ophođenja.

Prethodno im je predstavljen ovaj preventivni projekt, a obratili su im se i predsjednici udruga, te predočili što su tjelesna oštećenja, invaliditet, kako žive s njim. Naglašeno je da je cilj radionice razvijanje tolerancije, da smo svi različiti a isti, međusobno se trebamo poštivati , pomagati i uvažavati.

Učenici su bili vrlo aktivni tijekom radionice, te su komunicirali s predstavnicima udruga, općenito naučili podosta o životu osoba s invaliditetom, te na koji način komunicirati s njima i pomoći im.