Otkriven počinitelj ukradenih automobila

Policijski službenici Policijske postaje Novska otkrili su počinitelja više kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe na području Novske, Kutine i Pakraca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom s područja Novske utvrđeno je da je u noći

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novska  otkrili su počinitelja više kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe na području Novske, Kutine i Pakraca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom s područja Novske utvrđeno je da je u noći s ponedjeljka na utorak, 3./4. ožujka, u Ulici bana Josipa Jelačića u Novskoj na parkiralištu vulkanizerske radionice otključao osobni automobil, kutinskih registarskih oznaka,  vlasništvo 35-godišnjaka s područja Rajića, odgurao ga  nekoliko stotina metara pokušavajući ga staviti u pogon.

Budući da ga nije uspio pokrenuti automobil je ostavio na kolniku.

Iste noći iz dvorišta obiteljske kuće u Radničkoj ulici u Novskoj, ključem koji je 48-godišnja vlasnica ostavila u automobilu, pokrenuo je vozilo, ali ga je ubrzo oštećenog  ostavio u Ulici Antuna Mihanovića u Novskoj.

U automobilu je policija pronašla bicikl koji je iste noći ukrao iz dvorišta obiteljske kuće u Novoj Subockoj.

Potom je iz dvorišta u Ulici Antuna Mihanovića u Novskoj ukrao automobil u kojem je 29-godišnji vlasnik također ostavio ključ.

Automobilom se uputio u Kutinu gdje je na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Kutini natočio gorivo u automobil za 380 kuna. Neplativši račun udalji se sa benzinske postaje.

Nakon toga prouzročio je prometnu nesreću, a oštećeni automobil ostavio na tvorničkom parkiralištu.

Tada je na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Dalmatinskoj ulici u Kutini ušao u otključani automobil čiji je 42-godišnji vlasnik ključ ostavo u kontaktnoj bravi.

Nakon izazvane prometne nesreće automobil je ostavio u Staroj Subockoj, grad Novska.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 19-godišnjak u noći 7./8. veljače u Radničkoj ulici u Novskoj na parkiralištu trgovačkog centra ukrao otključan osobni automobil u kojem su se nalazili ključevi.

Vozeći se po Novskoj i okolnim mjestima oštetio je automobil kojeg je ostavio u mjestu Kozarice na parkiralištu pilane, a ključeve automobila je ukrao.

Potom je  s parkirališta pilane ukrao drugi automobil, koji je također bio otključan. Automobil je ostavio oštećen u mjestu Filipovac gdje su ga pronašli policijski službenici Policijske postaje Pakrac.

U ranim jutarnjim satima je na parkiralištu poduzeća u Ulici Matije Gupca u Lipiku ušao u otključan osobni automobil, daruvarskih registarskih pločica, vlasništvo 21-godišnjakinje s područja Pakraca.

Automobilom je sletio u kanal između mjesta Međurić i Poljana gdje ga je i ostavio.

Početkom kolovoza prošle godine 19-godišnjak je ukrao moped kojeg je vlasnik parkirao ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Subockoj.

Moped je koristio do 22. rujna kada ga je jedan mještanin pronašao skrivenog u kukuruzištu.

Uz kaznenu prijavu zbog počinjenih devet kaznenih djela 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.