Ultramaratonom Udruga SJP "Grom" i ove godine obilježava obljetnicu akcije "Krvavi Uskrs 1991"

Foto: iz arhive 2013.

Već tradicionalnim maratonom pripadnici Udruge Specijalne jedinice policije Grom zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RH uključit će se u obilježavanje obljetnice akcije Krvavi Uskrs 1991. i pogibije prvog redarstvenika Josipa Jovića.

Maraton započinje u nedjelju, 30. ožujka u 22 sata i trajat će do ponedjeljka, 31. ožujka oko 11 sati, a njegova dužina je 87 kilometara. Maratonci, među kojima su i dva aktivna pripadnika Policijske uprave karlovačke, krenut će s Trga Matije Gupca (Korzo) u Karlovcu a trčat će noću na relaciji Karlovac (državna cesta D1) – Plitvice (mjesto pogibije Josipa Jovića). Tijekom puta na devet mjesta će pred spomen obilježjima poginulih branitelja paljenjem svijeća odati počast njihovim žrtvama. 

Cilj ovog maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradavanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a posebice dostojno obilježavanje pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.