Izaslanstvo Metropolitan policije iz Poljske u posjetu Sisku

 Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 8. travnja, u službeni posjet Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj doputovala je šesteročlana delegacija Metropolitan policije iz Varšave  okviru programa „Leonardo da Vinci“ i projekta „Policijska kontrola oružja - unaprjeđenje policijskih službenika za sigurnost građana“.

Vezano za posjet, na prostoru Gradske tržnice „Kontroba“ u Sisku,  Služba prevencije Ravnateljstava policije i Policijska uprava sisačko-moslavačka poljskim policijskim službenicima predstavili su nacionalnu preventivnu kampanju „Manje oružja –manje tragedija“ .

U kampanji su sudjelovali  djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje iz Siska, zatim policijski službenici Protueksplozijske zaštite sa službenim psom za detekciju eksploziva, Gradski muzej Sisak te članovi paintballa kluba iz Siska, kao i učenici nižih razreda Osnovne škole  22. lipanj.

Nakon završene kampanje gosti iz Poljske posjetili su Policijsku upravu gdje ih je dočekao načelnik Marko Rašić i njegov zamjenik Toni Petrović gdje su održali kratki radni sastanak.

Po završenom službenom djelu posjete, gostima je upriličen posjet Muzeju grada Siska i tvrđavi Stri grad uz stručno vodstvo Sisačkog muzeja.