Uspješno provedena akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Jučer, 08. travnja,  od 11,00  do 13,00  sati na prostoru gradske tržnice „Kontroba“ u Sisku, policijski službenici PU sisačko-moslavačke proveli su akciju „Manje oružja, manje tragedija“.

U akciji su sudjelovali policijski službenici Policijske postaje Sisak i Protueksplozijske zaštite,  djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje, članovi Paintball kluba Letovanić, te djelatnici Muzeja Grada Siska.

Kako je prethodno najavljeno, za vrijeme provođenja aktivnosti, posjetila nas je i delegacija Poljske policije koja se upoznala sa načinom provedbe akcije.

Građani su upoznati sa opasnostima od oružja i eksplozivnih sredstava, te o mogućnostima  dragovoljne i bez ikakvih sankcija predaje oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. 

Također, tijekom provođenja akcije građani su imali priliku vidjeti izložbu minsko-eksplozivnih sredstava, radi boljeg raspoznavanja, kao i kartu minsko opasnih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Posebnu podršku akciji dali su učenici nižih razreda Osnovne škole „22. lipanj“, koji su svojim crtežima i natpisima obilježili važnost provođenja ove aktivnosti i ukrasili zid na ulazu u gradsku tržnicu.

Akciju su podržali zamjenik Sisačko-moslavačke županice i zamjenik gradonačelnice Grada Siska, koji su se zajedno s načelnikom i zamjenikom  Policijske uprave sisačko-moslavačke obratili medijima.

Shodno navedenoj operativnoj akciji, prikupljena su slijedeća ubojna sredstva:

- automatska puška

- 1 ručna bomba (M-75)

- 67 kom raznog streljiva za vatreno oružje

- 1 spremnik za streljivo