Apel građanima - ne ugrožavajte druge lažnim pozivima hitnim službama

U subotu, 5. travnja u 13.05 sati, Hitnu medicinsku službu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije telefonom je nazvala ženska osoba i dojavila da je u naselju Parag jedna žena rodila u kući i zatražila hitnu intervenciju. Dolaskom ekipe hitne medicinske pomoći na adresu utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Foto: Ilustracija 

U subotu, 5. travnja u 13.05 sati, Hitnu medicinsku službu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije telefonom je nazvala ženska osoba i dojavila da je u naselju Parag jedna žena rodila u kući i zatražila hitnu intervenciju. Dolaskom ekipe hitne medicinske pomoći na adresu utvrđeno je da je dojava bila lažna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je poziv uputilo dijete s područja Međimurske županije i prema njemu će se dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Ovakve lažne dojave policija i druge javne službe primaju svakodnevno i one remete njihov normalni rad, a mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi.

Stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost i upozoravamo ih da time čine kazneno djelo „lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine.