Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog produženog vikenda su evidentirane 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Pitomači i Slatini u kojima su 2 osobe lako ozlijeđene. Prometne nesreće s materijalnom štetom su se dogodile 4, a niti jedan sudionik prometnih nesreća nije bio pod utjecajem 
 

Prometne nesreće

Tijekom proteklog produženog vikenda su evidentirane 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Pitomači i Slatini u kojima su 2 osobe lako ozlijeđene. Prometne nesreće s materijalnom štetom su se dogodile 4, a niti jedan sudionik prometnih nesreća nije bio pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 109 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 46 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.47 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 24 godine u petak oko 20 sati u Ulici P. Preradovića u Virovitici. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 3 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. PZ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.