Reagiranje na natpise i vijesti u medijima

U elektroničkim medijima, te u više dnevnih tiskovina objavljenih u srijedu, 29. travnja i u televizijskoj informativnoj emisiji emitiranoj 1. svibnja iznesene su netočne i neistinite tvrdnje.

Naime, Policijska uprava sisačko-moslavačka u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom započela je s provođenjem kriminalističkog

Foto: Ilustracija  

U elektroničkim medijima, te u više dnevnih tiskovina objavljenih u srijedu, 29. travnja i u televizijskoj informativnoj emisiji emitiranoj 1. svibnja iznesene su  netočne i neistinite tvrdnje. 

Naime, Policijska uprava sisačko-moslavačka u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom započela je s provođenjem kriminalističkog istraživanja, a vezano na okolnosti smrti Omera Sušića.

U dogovoru sa obitelji preminulog policija je na obziran način dogovorila konkretno postupanje nakon obreda.  

Naglašavamo da niti u jednom trenutku niti jedan djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova pa tako niti Policijske uprave sisačko-moslavačke u statusu službene osobe nije bio nazočan na pogrebu Omera Sušića, čime su objavljeni članci i vijesti u potpunosti  neistiniti i nanose štetu ugledu Policijske uprave sisačko-moslavačke, a u krajnjoj konačnici i Ministarstvu unutarnjih poslova.  

Smatramo nekorektnim iznošenjem netočnih informacija i iskrivljene slike o radu i postupanju policije i Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini.

Ovom prilikom djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova izražavaju iskrenu sućut obitelji preminulog Omera Sušića.