Zlouporaba položaja i ovlasti

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim muškarcem s područja Kutine zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad  66-godišnjim muškarcem s područja Kutine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je od listopada 2005. do travnja 2010. godine u državnom poduzeću u Kutini, kao predsjednik uprave poduzeća iskoristio položaj i suprotno internim aktima tvrtke i bez pisane odluke nadležnih tijela omogućio predsjedniku nadzornog odbora neograničeno korištenje dva osobna automobila, mobitela i fiksnog telefona, čime je pričinjena šteta veća od 500 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je početkom lipnja 2009. godine, suprotno odredbama zakona, samovoljno donio odluku o povećanju plaće sindikalnom povjereniku te dvojici članova radničkog vijeća, omogućivši im nepripadajuća veća primanja, čime je pričinjena materijalna šteta veća od milijun kuna.

Protiv 66-godišnjaka je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti.