Završila akcija "Coolijada 2014."

Foto: PU međimurska

Proteklog petka, 16. svibnja mimohodom maturanata i maturantskim slavljem završena je preventivno-edukativno-zabavna akcija „Coolijada 2014.“ Zbog kiše i lošeg vremena maturantsko se slavlje umjesto na SRC Mladosti održalo u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, gdje su kao i svake godine proglašeni najmaturanti Međimurja.

Ove godine najmaturant je učenik 4.HT razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Karlo Kocijan, dok je najmaturanticom proglašena učenica 4.B razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Sandra Kovač. Najrazredom je proglašen 4. A iz Srednje škole Čakovec.

„Coolijada 2014.“ sa sigurnosnog je aspekta prošla dobro i u skladu sa očekivanjima. Zabilježeno je ukupno 9 događaja u kojima su sudjelovali maturanti, od čega 4 krađe i 5 narušavanja javnog reda i mira. Sve krađe počinjene su na štetu maturanata, za vrijeme slavlja u ugostiteljskim objektima, a ukradene su im osobne stvari poput torbica, ruksaka, novca, mobitela. Kod narušavanja javnog reda i mira u 3 slučaja maturanti su bili počinitelji, a u 2 slučaja oštećeni. U 4 slučaja radilo se o tuči, a u jednom slučaju jedan maturant je neovlašteno uz sebe nosio hladno oružje ( „ tzv. „bokser“).