Policijskoj postaji Poreč donirani bicikli

Donacija Grada Poreča i triju turističkih zajednica Poreča, Funtane i Tara-Vabrige, u sklopu koje je nabavljeno pet bicikala s pripadajućom biciklističkom opremom, vrijedna je 22.500 kuna. 

Foto: PU istarska  

Gradonačelnik Grada Poreča Parenzo Edi Štifanić upriličio je 14. srpnja svečanu predaju bicikala koje će policijski službenici koristiti u obavljanju svakodnevnih zadaća u biciklističkim ophodnjama. Tako je Policijska postaja Poreč,  pored Umaga postala druga policijska postaja u Policijskoj upravi istarskoj koja će formirati biciklističke ophodnje.

Donacija Grada Poreča i triju turističkih zajednica Poreča, Funtane i Tara-Vabrige, u sklopu koje je nabavljeno pet bicikala s pripadajućom biciklističkom opremom, vrijedna je 22.500 kuna. Na području Poreča u ophodnjama će se koristiti tri bicikla, a preostala dva na području Tara–Vabrige i Funtane. Tri bicikla financirala je Turistička zajednica grada Poreča, a po jedan Turistička zajednica Tara – Vabrige i Funtane.

Policijski službenici koristit će  bicikle za ophodnje, kontrolu i regulaciju prometa. Prednost ovakvih ophodnji ogleda se u njihovoj pokretljivosti. Policajci na biciklima mobilniji su od onih u automobilima, mogu  patrolirati i intervenirati na mjestima na kojima se vozilima ne može prići. Zato su ovakve ophodnje pogodne za područja u blizini plaža, u turističkim naseljima i kampovima, a što je bitno osobito za vrijeme turističke sezone zbog prevencije kaznenih djela. Osim toga, biciklističke ophodnje doprinijet će većoj prisutnosti policijskih službenika na terenu i omogućiti neposredniji kontakt s građanima. Ovakve ophodnje su ujedno i jeftinije i ekološki prihvatljivije od onih automobilskih.

 Načelnik PU istarske Dragutin Cestar zahvalio je na donaciji i istaknuo kako je realizacija projekta biciklističkih ophodnji na području PP Poreč pozitivan primjer kvalitetne suradnje lokalne samouprave i policije, a na dobrobit sigurnosti građana i turista.



Pisane vijesti