Krivotvorenje službene isprave i prijevara u gospodarskom poslovanju

Foto: Ilustracija 

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Zagreba osumnjičenim za krivotvorenje službene ili poslovne isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu trgovačkog društva iz Šibenika i zdravstvene ustanove iz Drniša.

Utvrđeno je da je osumnjičeni, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i svoju tvrtku, na prijevaran način, 18. lipnja u Šibeniku i 2. srpnja u Drnišu od rukovoditelja oštećenog trgovačkog društva i zdravstvene ustanove ishodio potpis ovjeren službenim pečatom na bianco ugovoru za narudžbu telefonskog imenika. Osumnjičeni je naknadno popunio ugovor za narudžbu 6 telefonskih imenika za trgovačko društvo iz Šibenika i ispostavio račun na iznos 5 175 kuna, te 4 telefonska imenika za zdravstvenu ustanovu u Drnišu, s kojeg osnova je ispostavio račun na iznos od 3 450 kuna. 

Osumnjičeni će biti kazneno prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, kao i njegovo trgovačko društvo, za ista kaznena djela u pokušaju, temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. 



Pisane vijesti