Oštećen državni proračun i fondovi Republike Hrvatske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 53-godišnjak i 54-godišnjak za vrijeme svojih mandata, u svojstvu odgovornih osoba u spomenutoj sportskoj udruzi na Ogulinskom području, a propuštanjem dužne 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke, temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 53 i 54 godine i jednom sportskom udrugom s područja Karlovačke županije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 53-godišnjak i 54-godišnjak za vrijeme svojih mandata, u svojstvu odgovornih osoba u spomenutoj sportskoj udruzi na Ogulinskom području, a propuštanjem dužne radnje počinili kaznena djela iz područja gospodarskog poslovanja, utaje poreza ili carine iz članka 256. Kaznenog zakona, neisplate plaće iz članka 132. Kaznenog zakona ipovrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz članka 248. Kaznenog zakona. Ujedno za navedena kaznena djela, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba, za kaznena djela odgovorna je i spomenuta pravna osoba. Naime, sumnjiče se da su, u razdoblju od 1. siječnja 2009. do 31. prosinca 2010., poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, prireza i doprinosa u ime sportskog kluba, čime su oštetili državni proračun i fondove Republike Hrvatske za najmanje 206.199,81 kuna. Također, za navedeno razdoblje poslovne knjige društva vodile su se suprotno propisanim zakonskim odredbama.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće.



Pisane vijesti